DOCUMENTAIRES

Deep Fake Therapy

Nadat mijn oma omdat plotseling overleed aan een hartstilstand, zocht een manier om toch met haar een laatste afscheidsgesprek te kunnen voeren. Door middel van Deepfake technologie lukt het mij samen met de crew om een constructie te bouwen waardoor en artificieel gesprek tot stand kom komen. Therapeut Leoniek van der Maarrel raakte overtuigd van de heilzame werken voor nabestaanden in rouw en besloot dit experiment met ons aan te gaan. Het resultaat is Deepfake Therapy.

DFT gaat niet zozeer over het geestelijke aspect van verwerking maar over wat AI met onze hersenen kan doen. Daarnaast zullen mensen die mee hebben gedaan aan (familie-)opstellingen dingen herkennen mbt de communicatie. De presentatie laat je precies beprijpen wat met beide zaken word bedoeld.  

In ontwikkeling…

Lucky-boy (Moondocs)

In 2021 won ik de Karen de Bok Talentprijs op het IDFA voor mijn filmplan Lucky Boy. Lucky Boy is de benaming die in de hulpverlening wordt gebruikt voor (volwassenen) mannen die tegen hun wil seks hebben gehad met een vrouw. Een voor de man een uiterst nare ervaring, maar waarvan de omgeving vaak zegt dat de man toch blij moet zijn dat hij seks heeft gehad. In deze documentaire onderzoek ik waarom ik als Lucky Boy gezien wordt na mijn ongewilde seksuele ervaring. Welke reis maken mannen in hun hoofd door vanaf het moment van ongewilde seks?

BODY (Moondocs)

Nadat ik heel mijn leven heb geworsteld met morbide obesitas, heb ik op mijn 26ste een maagverkleining gekregen waardoor ik 70 kilo ben afgevallen. In deze multizintuigenlijke VR-installatie staan de bezoekers oog in oog met de morbide obese verie van zichzelf. Videocall with your unborn child (Filmfonds)
Hét vervolg op Deepfake Therapy. Na het maken van Deepfake Therapy zijn er bij mij nog ontelbaar veel vragen overgebleven. Want waar Deepfake Therapy zich focust op het effect van het experiment, wordt nu het experiment zelf, de bijbehorende ethische vraagstukken, én de psychologie van de mens onder de loep genomen.

Eeuwig Kind (omroep HUMAN)

Tussen je biologische volwassenheid en je sociaal-maatschappelijke bestaat er een groot gat. Dat gat wordt voor mijn generatie steeds groter, mede door de huizencrisis en het leenstelsel. Daardoor ontstaat er een nieuwe, gekke periode tussen je puberteit en volwassenheid in. Een soort lange, uitgerekte neopuberale fase. Als 30-jarige man woon ik nu pas zelfstandig. Maar welke gevolgen heeft dit voor onze generatie?

CV

Nu: Filmdocent op de Willem de Kooning Academie (Kunstacademie Rotterdam)
Zelfstandig Regisseur
2016 – 2020: Nederlandse Filmacademie (Regie Documentaire)
2012 – 2016: Zelfstandig filmmaker voor de Nederlandse Publieke Omroep